Skip to main content

Achtergrond

Invalshoek: specialist in het erfrecht met grondige kennis van andere rechtsgebieden

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met het erfrecht. Van oudsher is het erfrecht een rechtsgebied waar vooral notarissen zich mee bezig houden. In de advocatuur zijn de specialisten erfrecht dun gezaaid. Maatschappelijke verschijnselen als samengestelde gezinnen, losse familiebanden, maar ook de populariteit van de rechtsbijstandverzekering dragen er toe bij dat steeds vaker geprocedeerd wordt in erfrechtzaken.
De ervaring leert dat in nalatenschappen vaak vragen uit diverse rechtsgebieden aan de orde komen, zoals fiscaal recht, huwelijksvermogensrecht, huurrecht, personenvennootschapsrecht en zo verder. U bent daarom beter uit met een door de wol geverfde advocaat die grondige kennis heeft van meerdere rechtsgebieden dan met een specialist die zich op één onderdeel van het recht concentreert.
We leven in een tijd waarin gedetailleerde kennis over wet en regelgeving voor velen slechts een aantal muisklikken verwijderd is. De waarde van de advocaat in het informatietijdperk wordt vooral bepaald door zijn vermogen de bestaande kennis snel toe te passen, relevante en niet-relevante feiten uit elkaar te houden en hoofd- en bijzaken te scheiden.

Ervaring en overzicht zijn doorslaggevende factoren bij het succesvol afronden van nalatenschappen. Precies dat wat nu juist niet van het internet valt te plukken.

Ernie Bongers

Ernie heeft zich als advocaat van aanvang af toegelegd op het civiele recht. Naast zijn algemene praktijk focust Ernie zich al geruime tijd in het bijzonder op het erfrecht.
Door de jaren heen heeft hij diverse opleidingen op dit gebied gevolgd, waaronder de specialisatieopleiding Leergang Erfrecht bij de Academie voor de Rechtspraktijk.

Ernie Bongers studeerde filosofie en rechten in Amsterdam en is sinds 1987 advocaat in Haarlem. Vanaf 1 januari 2019 voert hij samen met drie andere advocaten praktijk onder de naam Volt Advocaten aan het Energieplein 6 te Haarlem.